Здружение на социолози на Република Македонија

Archives for 2020

Реакција од Институтот за социологија и Здружението на социолози на Република Македонија во врска со предложениот нацрт-концепт за промени во основното образование

Текстот од реакцијата е на следниот линк:
Продолжи со читање

Научна расправа за учебниците по социологија и граѓанско образование за средно образование

Институтот за социологија на Филозофскиот факултет – Скопје и Здружението на социолози на Република Македонија организираат научна расправа за учебниците по социологија и граѓанско образование за средно образование. Настанот ќе…
Продолжи со читање

Информација за летна школа

Европската социолошка асоцијација го објави повикот за студенти на докторски студии, за учество на летната школа "Enhancing Sociology - Strengthening Sociologists", којашто ќе се одржи во Љубљана, на 21 и…
Продолжи со читање

Објавен преводот на „Социолошка имагинација“ од Чарлс Рајт Милс

Здружението на социолози на Република Македонија, во рамките на својата издавачка дејност, неодамна го објави преводот на едно од најзначајните изданија од областа на социологијата од 20-тиот век, делото „Социолошка…
Продолжи со читање