Здружение на социолози на Република Македонија

Archives for Новости

Собрание на Здружение на социолози на Република Македонија – ЗСМ на 16.04.2022

Почитувани, Ве покануваме на вонредното Собрание на Здружението на социолози на Република Македонија - ЗСМ, кое ќе се одржи на (сабота) со почеток во часот, на Филозофскиот факултет во Скопје.…
Продолжи со читање

Годишно Собрание на Здружение на социолози на РМ – 18.12.2021

Почитувани, Ве покануваме на годишното Собрание на Здружение на социолози наРепублика Македонија - ЗСМ, кое ќе се одржи на (сабота) сопочеток во часот, на платформата Zoom. Со оглед дека на…
Продолжи со читање

Промоција на книгата „Прилози за историјата на социолошката методологија“

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ПРИЛОЗИ ЗА ИСТОРИЈАТА НА СОЦИОЛОШКАТА МЕТОДОЛОГИЈАОД ПРОФ.Д-Р ПЕТРЕ Т. ГЕОРГИЕВСКИ „Матица македонска“ од Скопје, среда, 15 септември ќе ја промовира книгата „Прилози за историјата на социолошката методологија“…
Продолжи со читање
Новости

Повик за трудови * Рок до 31.03.2021

Здружението на социолози на Република Македонија го објавува повикот за трудови за регионалната конференција "Trust and Well-Being in the Balkans". Здружението на социолози на Република Македонија е партнер-организација во рамки…
Продолжи со читање

Реакција од Институтот за социологија и Здружението на социолози на Република Македонија во врска со предложениот нацрт-концепт за промени во основното образование

Текстот од реакцијата е на следниот линк:
Продолжи со читање

Информација за летна школа

Европската социолошка асоцијација го објави повикот за студенти на докторски студии, за учество на летната школа "Enhancing Sociology - Strengthening Sociologists", којашто ќе се одржи во Љубљана, на 21 и…
Продолжи со читање

СТИПЕНДИИ – Konrad Adenauer Stiftung

Фондацијата Конрад Аденауер,  во рамките на својата стипендиска програма, доделува стипендии на талентирани студенти кои се запишани на соодветна студиска програма на еден од универзитетите во Македонија (додипломски, постдипломски или…
Продолжи со читање

Годишно собрание 02.02.2019

Почитувани, Ве покануваме на годишното Собрание на Здружението на социолозите на Република Македонија - ЗСМ, кое што ќе се одржи на (сабота) со почеток во часот, во Амфитеатар 4 на…
Продолжи со читање
12